Simfizito priežastys (gaktikaulinės sąvaržos skausmas) – MasterMama
saugus ir sveikas sportas su trenerės konsultacija ONLINE NAMUOSE Sportuok ir mokykis apie nėštumą ir po gimdymo atsistatymą neišėjus iš namų 😍

Simfizito priežastys (gaktikaulinės sąvaržos skausmas)

Simfizito priežastys (gaktikaulinės sąvaržos skausmas)

SIMFIZITO PRIEŽASTYS

 

💥 KALCIS. Pagrindinė simfizito priežastis nėštumo metu vadinama kalcio trūkumu (kartais siejama ir su vitamino D trūkumu). Augančiam vaisiui daug kalcio reikia formuojantis skeletui, augant, aktyvinant endokrinines liaukas. Jei su maistu tiekiamo kalcio nepakanka (arba jis prastai pasisavinamas), kūdikis reikiamą mineralą pasiims iš mamos organizmo. Dažnas nėščių moterų kalcio trūkumo simptomas yra dantų ėduonis arba gaktos kaulų minkštėjimas.

💥 HORMONINIS KOREGAVIMAS. Nėštumo hormonai, pastaraisiais mėnesiais nukreipti į motinos kūno paruošimą gimdymui, minkština raiščius (relaksinas). Dėl to, spaudžiant vaisiui, prenataliniu laikotarpiu gali pradėti skirstytis kaulai, pakinta dubens sąnarių padėtis. Tai ypač galima pastebėti, kai laukiama didelio vaiko gimimo.

💥 DAUGYBINIS GIMDYMAS. Ankstesnis nėštumas, net jei nebuvo simfizito simptomų, gali sukelti tam tikrą kaulų deformaciją ir susilpninti raiščius. Dėl to patologija pasireiškia kito nėštumo metu ir greičiausiai grįš su vėlesniu.

💥 PRIEŠNĖŠTUMINĖS PRIEŽASTYS. Fiziologiniai ar anatominiai sąnarių ir raiščių sandaros ypatumai, kurie gali būti genetikos pasekmėmis arba buvusių ligų, uždegimų pasekmės. Taip pat per daug aktyvus sportas gali sukelti atsiskyrimą. Lėtinės ligos, kurios susijusios su jonų apykaita. Gastritas ar opos taip pat sutrikdo mineralinių medžiagų pasisavinimą iš maisto.

💥 STUBURO PROBLEMOS. Stuburas tiesiogiai susijęs su simfizitu. Dažnu atveju turintys simfitą turi problemų su laikysena arba dubens kaulų padėtimi. Su skolioze susijęs dubens kaulų išsidėstymas gali sukelti skausmą simfizės srityje.

💥 SUMUŠIMAI. Nėštumo metu, kaip minėta yra laisvi raiščiai, todėl yra lengviau gauti bet kokią traumą. Pvz.: nėštumo metu paslydus su kojomis į šonus, stipriai nukritus ant dubens ar atliekant bėgimo judesį tam nesitreniravus galite sukelti sąvaržos prasiskyrimą. 

💥 KITA: raumenų ir kaulų sistemos ligų buvimas; galimi kaulų pažeidimai; urogenitalinės infekcijos; didelis vaisiaus svoris - daugiau nei 4 kg; lėtinės problemos, susijusios su jonų mainais; paveldimumas

 

Kai liga progresuoja, atsiranda naujų simptomų:

  • skausmas stovint, gulint ar sėdint (gaktos, uodegikaulio ar klubų srityje);
  • judinant skaudamą vietą pastebimas padidėjęs skausmo sindromas ir traškėjimas
  • padidėjęs skausmas bandant atsistoti, pakelti koją, pasisukti
  • minkštųjų audinių patinimas pažeistos srities srityje
  • eisenos sunkumas ir regėjimo pokytis (vadinamas ančių eisena)


🤰 VISOMS rekomendacija: atlikti prevencinius pratimus. Juos galite rasti nemokamai štai čia: 

PASKAITA 

PRAKTIKA


🤰 JEI NERAMU rekomenduoju atlikti individualią konsultaciją, su simfizitu nepatarčiau numoti ranka. 


✅ Individualią konsultaciją galite rasti čia: KONSULTACIJA SU SPECIALISTE


#kaunas #lietuva #nėščiųjųtrenerė #nėštumas #pogimdymo #atsistatymas #nėščiųjųtreniruotės #nėštukiųtreniruotės #nėščiųjųsveikatingumas #diastazė #pilvopresas #pilvas #baby #motinyste #nėščiųjųmankšta #gimdymas #gimdyvė #sportaspogimdymo #meilė #motyvacja #nevergiveup