NUGAROS SKAUSMAS Nėštumo metu – MasterMama
saugus ir sveikas sportas su trenerės konsultacija ONLINE NAMUOSE Sportuok ir mokykis apie nėštumą ir po gimdymo atsistatymą neišėjus iš namų 😍

NUGAROS SKAUSMAS Nėštumo metu

NUGAROS SKAUSMAS Nėštumo metu

NUGAROS SKAUSMAS Nėštumo metu


Liūdna sakyti, kad nugaros skausmas nėštumo metu yra priimtinas kaip “norma”, nes juk visoms skauda. Tyrimų duomeninis apie 50% turi nugaros skausmus nėštumo metu, o po karantino manau ir didesnis procentas. 


Tai nėra norma! 

 

KAIP ATSIRANDA SKAUSMAS:

 

🎭 Hormoniniai pokyčiai

🎭 Svorio centro pakitimas nuo II, III trimestrų

🎭 Raumenų disbalansas, tonuso trūkumas, įtampos ir trigeriai 

🎭 Kūno svorio pokyčiai (priaugama daugiau nei norma 18+kg)

🎭 Dubens dugno disfunkcijos: disbalansas, tonusas, įtampa

🎭 Fiziologiniai įgimtumai: urologinės patalogijos, stuburo problemos.

🎭 Moters amžius ir kasdieninė ergonomija buityje

 

KAIP SUMAŽINTI / PANAIKINTI SKAUSMĄ?

 

🌿 ERGONOMIJA. Kas pas mane sportuoja ar turi mano programas žino esmę. Treniruotės ir kineziterapinės mankštos yra nuostabu, TAČIAU tai ką darote kasdien 24/7 daro didžiausia įtaką kūno disfunkcijai tiek nėštumo tiek po gimdymo metu.

— Ergonomija buityje reiškia: kvėpavimas dienos eigoje, taisyklinga laikysena, trumpas sėdėjimas, taisyklingas daiktų pakėlimas ir kitas judėjimas, patogios ergonomiškos miego pozos, vaiko nešiojimas ir t.t.

🌿 DUBENS DUGNAS kaip ir kiti raumenys gali turėti disfunkcijas tar reikia mokytis jį aktyvuoti ir panaudoti buityje. Lygiai taip pat ruošiantis gimdymui reikia mokytis sąmoningai atpalaiduoti. Kitaip tariant: treniruojant kėgalio pratimą įtraukti, atpalaiduojant: daryti priešingą kėgelį, lengvai stumiant raumenį žemyn ir giliai kvėpuojant.

🌿 MASAŽAI. Vienas iš būdų mažinti įtampas yra gydomieji masažai, pati galiu pasiūlyti pas www.bambinospa.lt gyduomuosius masažus tiek nėštukėm tiek po gimdymo. Nuolaida su MASTERMAMA, verta!

🌿 AKTYVUMAS. Pasyvumas yra lėtinė liga. Kuo daugiau gulėsi tuo sunkiau atsistosi, kuo daugiau judėsi (taisyklingai), tuo daugiau džiaugsiesi sveiku nėštumu. Mano klientės aktyvios, neleidžiu tinginiauti. Pyksta ant manęs kad kankinu, bet visada po gimdymo gaunu ilgą žinutę su begalo dideliu AČIŪ, tai linkiu visoms patirti judėjimo Gėrį.

🌿 KITA: dušo srovė į nugarą, klupėjimas keturiomis ant kamuolio, diržo nešiojimas jei niekas nepadeda, lengvai šildanti vandens pūslė.

 

❓ O kaip pas jus situacija su nugaros skausmais ❓🥲

 

Apie tai konsultuoju Žemiau bambos kursuose ir Įvadinėje konsultacijoje online kas dvi savaites 🌿

Grupinės treniruotės nėščiosioms Kaune: https://www.mastermama.lt/pages/grupines-treniruotes-gyvai-nesciosioms 

Sporto kursai nėščiosioms online: https://www.mastermama.lt/collections/sporto-kursai-nesciosioms