NĖŠTUKĖS IR PILVO PRESO PRATIMAI: DRAUGAI AR PRIEŠAI? 😈 – MasterMama
saugus ir sveikas sportas su trenerės konsultacija ONLINE NAMUOSE Sportuok ir mokykis apie nėštumą ir po gimdymo atsistatymą neišėjus iš namų 😍

NĖŠTUKĖS IR PILVO PRESO PRATIMAI: DRAUGAI AR PRIEŠAI? 😈

NĖŠTUKĖS IR PILVO PRESO PRATIMAI: DRAUGAI AR PRIEŠAI? 😈

MITAS: Nėštumo metu negalima daryti jokių pilvo preso pratimų..

FAKTAS: Man labai nepatinka šis mitas. Nėštumo metu būtina stiprinti pilvo sienos raumenis, atliekant profesionalo lydimą korekcinę nėščiųjų mankštą. Juk korpuso raumenys (pilvo siena, nugaros apačia /šonai, sėdmenys, dubens dugnas, diafragma) svarbiausi nėštumo metu ir su jais tiesiog BŪTINA dirbti kiekvienai.

Net ir pati stipriausia lengvaatletė ras kur padirbėti lavindama korpusą nėštumo metu. Kodėl manoma, kad negalima daryti pilvo preso pratimų? Dėl to, kad daugelis įsivaizduoja, kad pilvo preso pratimai yra vien tik atsilenkimai arba dviejų kojų kėlimas vienu metu. Toli gražu ne, tai tik paviršutiniški pratimai, kuriuos moterims galėčiau skirti tik tada, kai ji jau išmokusi sąmoningai dirbti su savo korsetiniais raumenimis.

Iš tikrųjų bet kokių atsilenkimų ar dviejų kojų kėlimo vienu metu reikėtų atsisakyti jau nuo atrojo trimestro dėl augančio pilvelio. Šie pratimai sukelia per dideli spaudimą pilvo sienoje ir ji gali plyšti. Taip atsiranda pilvo sienos atsiskyrimas (diastazė). Kokius pratimus vertėtų daryti, kad nėščioji stiprintų savo korsetinius raumenis?

✅️ Kvėpuoti diafragminiu pilviniu kvėpavimu: įkvėpiant pilvą išpūsti, iškvėpiant pilvą įtempti keliant bambą link šonkaulių.

✅️ Dubens dugno ir pilvo sienos įtempimo pratimus: vienu metu įtempti tiek pilvo sieną, tiek dubens dugną.

✅️ Šoninė lenta, vaikščiojimas keturiomis, trauka į save su pasipriešinimu arba svoriu. Visi pratimai turi būti atliekami taikant diafragminį kvėpavimą ir aktyvuojant dubens dugną. Korsetinių raumenų stiprinimas padeda visais atvejais: mažėja arba visai dingsta nugaros skausmai, atsiranda klubų balansas, o tai lemia lengvesnį klubų atsivėrimą gimdymo metu, pilvo siena tampa stipri ir elastinga, o tai apsaugo nuo pilvo raumenų atsiskyrimo (diastazės), mažėja tikimybė atsirasti strijoms pilve, mažėja pilvo augimo skausmai.

Raumenys turi būti įdarbinti – mes turime gebėti suprasti, kaip įtempti ir stiprinti raumenį, kaip jį atpalaiduoti ir ištempti. Tik stiprus ir elastingas kūnas yra sveikas. Jei nėštukė užsiims tik jogos tempimais, realu, kad jai vis tiek skaudės nugarą ar atsiras diastazė. 🤷‍♂️