SKAUSMAS KIRKŠNYJE IR VIDINĖJE ŠLAUNIES DALYJE – MasterMama
saugus ir sveikas sportas su trenerės konsultacija ONLINE NAMUOSE Sportuok ir mokykis apie nėštumą ir po gimdymo atsistatymą neišėjus iš namų 😍

SKAUSMAS KIRKŠNYJE IR VIDINĖJE ŠLAUNIES DALYJE

SKAUSMAS KIRKŠNYJE IR VIDINĖJE ŠLAUNIES DALYJE

Vienas iš nepatogaus nėštumo simptomų pavyzdžių yra skausmas kirkšnyje ir vidinėje šlaunies dalyje, ypač vėlesniais nėštumo mėnesiais.

Šis dubens skausmas nėštumo metu gali būti gaktos simfizės disfunkcija (SPD), sukelianti dubens sąnarių standumą arba netolygius judesius, pavyzdžiui, einant 🚶‍♀️

Simfizės gaktos disfunkcija atsiranda, kai raiščiai, kurie atsakingi už dubens vienodumą, per daug atsipalaiduoja. Kai raištis atsipalaiduoja už normalaus diapazono ribų, dubens sąnarys tampa nestabilus ir gali sukelti skausmą kirkšnyje ir vidinėje šlaunies dalyje.

👉 Šį raiščių atsipalaidavimą sukelia hormonas, vadinamas relaksinu. Relaksinas yra svarbus hormonas, išsiskiriantis iš placentos nėštumo metu. Jis atpalaiduoja gimdos sienelę ir paruošia gimdos gleivinę nėštumui, be to, plečiasi gimdos kaklelis. Relaksinas taip pat apsaugo nuo priešlaikinio gimdymo, įvairiais būdais reguliuoja mamos ir vaiko sveikatą.

👉 Tačiau nėštumo metu į sistemą gali išsiskirti per daug relaksino. Kai taip atsitinka, dėl relaksino pertekliaus per daug atsipalaiduoja raiščiai, atsakingi už dubens stabilizavimą. Tai gali sukelti skausmą vidinėje šlaunies ir kirkšnies srityje. Tai sukelia skausmus veikščiojant, verčiantis lovoje, atrodo kad skauda dubenį, dedant staigų platų žingsnį.

PREVENCIJA:

⚡ Vienas iš Jums matomų veiksmų: kiršnų miofascialinis savimasažas, galima su ranka arba lygiu pagaliu braukti raumenimis nuo kelio iki kirkšnies (delnas iki kiršknies neliečiama). Tokiu būdu ilginate fasciją ir raumenį bei stabilizuojate raščių disfunkcijam. Dėl to sumažėja skausmas dubenyje, keliuose, kiršnyse.

⚡ Žinoma padeda korekciniai pratimai tabilizuojantį dubenį bei padedantys atstatyti dubens pusiausvyrą.

⚡ Ilgai vaikštant nėščiosios diržas yra puiki priemonė pristabdyti skausmus. Tad tikrai verta turėti ir diržą po ranka. Svarbu teisingai užsidėti, o apie tai rašiau ankstensiuose įrašuose. Visa tai galite rasti mano online programose arba dirbti grupėse bei asmeniškai su manimi :) 💛

Visada pasiruošusi Jums padėti su skausmai, Trenerė Gerda 💛