MITAI nėštumo metu – MasterMama
saugus ir sveikas sportas su trenerės konsultacija ONLINE NAMUOSE Sportuok ir mokykis apie nėštumą ir po gimdymo atsistatymą neišėjus iš namų 😍

MITAI nėštumo metu

MITAI nėštumo metu

yra išties daug. Dalinuosi su kokiais mitais susiduriu dažniausiai, kasdien dirbdama su nėščiųjų sveikata:

⛔️ NEGALIMA SPORTUOTI PIRMAME TRIMESTRE

Pirmiausia reikia išmokti atskirti kas yra ❌️ nesveikas sportas ir ✅️ aktyvus sveikas judėjimas.

Pirmame trimestre vyksta itin jautrūs pokyčiai, bet sustoti daryti, tai kas biomechaniškai yra absoliučiai būtinai moteriai, kuri augina gyvybę viduje yra visiškai neteisinga. Jums reikės tiek kūno funkcijos, tiek raumenų tiek skaidulinės energijos auginti vaiką. Ir jei 3 mėnesius nieko nedarysite galite tik pabloginti fizinę sveikatą. O tai darys didžiulę įtaką vėliasniam laikotarpyje.

❗️ svarbu paminėti, kad yra išskirtiniai RIZIKINGOS grupės nėštumai kuomet paskiriamas gulimas rėžimas. Bet tai turi aiškiai pagrįsti daktarai - dėl kokių priežaščių jums tai paskiria (gulimas režimas yra nebūtinai sveikas izinei sveikatai). Kartais tai yra būtina dėl vaisiaus įsitvirtinimo ar kitų ginekologinių problemų.

⛔️ NEGALIMA INTENSYVIŲ TRENIRUOČIŲ

Peržengus jautrųjį pirmą trimestrą su korekcinėmis treniruotėmis galite ramia sažine stiprinti treniruotes JEIGU: nėra kraujavimo, spaudimo problemų, nuolatinio stipraus nuovargio. Lengvi pilvo tempimai, lengvi pakietėjimai, lengvos nuotaikų kaitos ar dažnesnis tingulys yra visiškai normalu, to baimintis nereikia.

Jūsų vaikas augs taip kaip pati savę auginsite. Jei gulėsite - skatinsite lėtines ligas tiek pas save tiek pas vaiką. Jei judėsite - turėsite abu gerą medžiagų apykaitą ir deguonies pasiskirstymą. Augsite stiprūs.

Aktyvios treniruotės kaip: kardio, dviratis, sportinės treniruotės, svorių kilnojimas yra tikrai galimas jei esate sveika ir SVARBIAUSIA, KAD ŽINOTE korekcinio judėjimo pagrindus nėštumo metu. Tą puikiausiai galite padaryti pirmame trimestre, o vėliau rinktis bet kokį kitą sportą.

⛔️ NUGAROS SKAUSMAS IR PINGVINIUKO EISENA

Tai yra susije su netaisyklinga laikysena, silpni raumenys ir raiščiai. Pingviniuko eisena rodo, kad pilvo siena yra silpna, stuburas linkęs į lordozę, sėdmenys neaktyvūs. Tą galima pataisyti su kasdieniu darbu korekcinėse treniruotėse. Visko pagrindas: pilvo spaudimo kontrolė, dubens dugnas, laikysena, raumenų tonusas.