GESTACINIS DIABETAS – MasterMama
saugus ir sveikas sportas su trenerės konsultacija ONLINE NAMUOSE Sportuok ir mokykis apie nėštumą ir po gimdymo atsistatymą neišėjus iš namų 😍

GESTACINIS DIABETAS

GESTACINIS DIABETAS

O šiandien noriu pasidalinti nuostabiu LIVE apie Gestacinį Diabetą nėštumo metu. Su viena iš Mamų, kurios dalyvavo MasterMama kelionėje ir dabar nori pasidalinti labai gilia patirtimi apie gestacinį diabetą. Kai man parašė Agnė, pradžiai galvoju na ne, gal neaktualu, gal geriau gydytoją kalbinti.

 

Bet kai išgirdau jos istoriją ir kiek ištikrųjų ji praėjo, mokėsi apie tai ir ką patyrė, tai norisi dalinsis ir su kitomis, kurios tą išgyvena. Visgi neretai gydytojai nuo didelio kiekio pacienčių su gestaciniu diabetu pakiša medikamentus ir patarimų sąrašiuką. Tačiau kai tai praeini savu kailiu ir tiesiog non stop tuo gyveni ir mokiniesi - gali pasidalinti visai kitokiais patarimais bei praktikomis. Tad LIVE tikrai vertas visoms, kurios nėštumo pradžioje arba turi gestacinį diabetą arba planuoja nėštumą. Žinios naudingos visoms 💛

 

Temos kurias aptarsime: 

 

🍎 Kaip nustatomas ir kas yra GD? 

🍎 Ką daryti išgirdus šią diagnozę 

🍎 Ką endokrinologas pasakys? 

🍎 Kada jau yra blogai? Sako, jeigu 3 k/sav. viršija normas, tai reikės leistis insuliną? 

🍎 Tai ką galima padaryti? Kaip tą mitybą prižiūrėti? 

🍎 Girdėjau apie Obuolių sidro actą ir vandenį su citrina, ar jie padeda? 

🍎 O jeigu norisi ko nors labai skanaus/saldaus? 

🍎 Ką daryti, jeigu rytinis cukrus per aukštas? Jis matuojamas nieko nevalgius. 🍎 Jeigu rezultatai geri, ar reikia ir toliau stebėti? Praktiniai patarimai, norin kontroliuoti insulino balansą kraujyje: nesaldūs pusryčiai ! neatsisakyti angliavandenių, bet juos valgyti po salotų ir baltymų/riebalų > ir tik tada skanėstas. fizinis aktyvumas (mažiausiai 10 intensyvaus vaikščiojimo), treniruotės. nevalgyti už du ! streso vengimas arba patiriant stresą atlikti diafragminį kvėpavimą vengti angliavandenių prieš miegą.

Tinkami saldikliai nenorint užkelti cukraus, bet norint skanėsto (p.s. tai nėra sveika, tai skanu ir nesukelia cukraus, todėl piknaudžiauti negalima): eritrolis stevia.

Ačiū Agnei už tokį išsamų pokalbį, galite į ją kreiptis savais klausimais, ji jums padės diabeto kelionėje 🍎🧁 O kas norite turėti visada po ranka išsamias korekcines treniruotes kviečiu pasinaudoti kodu “PAVASARIS” kuris suteiks 30% nuolaidą online programoms.

ŽIŪRĖTI INTERVIU MANO PASKYROJE INSTAGRAM ČIA