AR DIDELIS PILVAS YRA BLOGAI? 🤯 – MasterMama
saugus ir sveikas sportas su trenerės konsultacija ONLINE NAMUOSE Sportuok ir mokykis apie nėštumą ir po gimdymo atsistatymą neišėjus iš namų 😍

AR DIDELIS PILVAS YRA BLOGAI? 🤯

AR DIDELIS PILVAS YRA BLOGAI? 🤯
Besilaukiant nuo pirmos dienos kyla įvairūs klausimai, tačiau augant pilvui jų vis daugėja ir vis labiau nesupranti ar logiškas klausimas ar ne?

VISI KLAUSIMAI YRA GERI, bet ne visi atsakymai yra geri 😁

Vienas iš randoms klausimų pas mano nėštukes, ar gerai, kad mano pilvas didelis, kodėl jis didelis, ar man negalima dabar kažkurių pratimų daryti?

1️⃣
Pilvo dydis priklauso: nuo vandenų kiekio, apkūnumo lygis, kūno sudėjimo (žemesnėms merginoms pilvas atrodo didesnis), vaisiaus padėtis bei nėštumų skaičius turi įtakos.

2️⃣

Pilvo dydis nenusako ar su nėštumu viskas yra gerai / blogai. Tai nustato akušeris - ginekologas apžiūros metu įvertindamas vaisiaus vandenis, placentą, vaisiaus padėtį ir jo būseną.

3️⃣

Didelis pilvas yra gerokai nepatogesnis nei mažiukas, tačiau tiek mažas tiek didelis pilvas gali sukelti tiek pat nuovargio, skausmų ir dikomforto, nes moteris jaučia tuos pačius vystymosi periodus. Didelis pilvas gali sustabdyti nuo kai kurių pratimų, kurie reikalauja intensyvaus pilvo sienos darbo, pvz: ropojimas, pasilenkimas žemyn, didelio svorio kėlimas. Tokiu atveju jei jaučiate, kad pilvas sukelia diskomfortą judesiui - to pratimo atsisakyti ir ieškoti alternatyvaus tinkamo pratimo.

Dėl didelio pilvo sportuoti ir mankštintis nustoti nereikia. Reikia palaikyti sportą ir mankštas iki pat gimdymo, žinoma, jei nėra papildomų nėštumo komplikacijų apie kurias informuoja jūsų daktaras.

😛 MANO ISTORIJA


Mano tiek pirmas tiek antras nėtumai buvo su dideliais pilvai atsikišusiais į priekį, tačiau mano judėjimas vistiek išliko aktyvus ir įvairiapusiškas. Didelis pilvas nesukėlė per daug diskomforto nėščiųjų korekciniam sportui. Bet žinoma, buvo ką veikti nešioti tokius arbūzus, tam pasitarnavo mano raumenynas.


Įdomu tai, kad pirmas nėštumas buvo +18kg, o antras su dar didesnės apimties pilvu buvo tik +16kg. Tad vėlgi, ne svoris nusako pilvo dydį.

Žinutė visoms nėštukėms: nesvarbu kokio dydžio, kokios formos, sutrukinėjęs ar spalvotas tas jūsų pilvas. Svarbu, kad viduje sveikas vaisius. Svarbu, kad rastumėte ramybę ir džiaugsmą su savo pasikeitusiu kūnu ir gebėtumėt sau kasdieną pasakyti AČIŪ už tokį darbą su savo kūnu. ❤️❤️❤