KLAIDOS PO CEZARIO PJŪVIO – MasterMama
saugus ir sveikas sportas su trenerės konsultacija ONLINE NAMUOSE Sportuok ir mokykis apie nėštumą ir po gimdymo atsistatymą neišėjus iš namų 😍

KLAIDOS PO CEZARIO PJŪVIO

KLAIDOS PO CEZARIO PJŪVIO

KLAIDOS PO CEZARIO PJŪVIO 


Didžiausia klaida, kurią moterys daro po gimdymo yra nekontroliuojama laikysena.❗ Laikysena turi milžinišką įtaką cezario rando ir diastazės gijimui. Moterys po gimdymo į „iškritusį“ pilvą reaguoja, kaip į natūralų liekamąjį reiškinį. Vis dėlto dažniausiai pilvas lieka atsikišęs būtent dėl laikysenos. 


Po gimdymo viskas labai greitai gyja. Jeigu gijimo proceso metu moteris visą laiką būna sukumpusi, o dar prisideda kūdikio svoris, kūnas tai priima kaip žinutę – štai koks aš turiu būti ir kaip turiu gyti. Pilvukas savaime prisitaiko prie laikysenos ir paskui gali likti atsikišęs visam gyvenimui. 


👑Ne veltui MASTERMAMA logotipe yra karūna, tuo noriu pasakyti – moterys, po gimdymo dėkitės karūnas ant galvų. Turite vaikščioti tiesiai, kas tikrai labai sunku, ypač, jei ant rankų kūdikis. Žindote – išsitieskite, einate su vežimuku – pakelkite galvą, net jei naktį nemiegojote, – nosį aukštyn. Jeigu atliktas cezaris, laikysena dar svarbesnė nei po natūralaus gimdymo, nes gijimas vyksta sudėtingiau, pilvo raumenys greičiau priima ydingą padėtį (nes tokia labai patogu). Aš pati sau daug kartų per dieną pasakau – Gerda, išsitiesk. Tai laikina, reikia save pagauti, bet kuo dažniau save sudrausmini, tuo greičiau vaikščiojimas tiesiai tampa įgūdžiu.


Dar kelios klaidos: 

🙈 Nelaiku grįžimas į aktyvų sportą ypač su svoriais; 

🙈 Nekorekciniai pratimai, neteisingai parinkti pratimai; 

🙈 Priežuūros nesilaikymas: higiena, oro vonios, rando masažas, medžiagos kurias dėvite; 

🙈 Mityba, vandens trūkumas, medžiagų trūkumas rando gyjimui 


⛔Ko vengti pirmuosius kelis mėnesius po cezario operacijos: 

  • Staigaus temperatūrų svyravimo
  • Kaitrios saulės 
  • Šalčio 
  • Per stipraus odos suveržimo 
  • Didelių svorių kilnojimo (ypač vaiko su kėdute) 
  • Pratimų ar judesių, kurie spaudžia randą (atsilenkimų)
  • Nesveiko maisto (cukraus, pieno produktų, glitimo, nenatūralių gaminių) 

Tiek ir dar daugiau informacijos pateikiu ATSISTATYMO programoje po gimdymo, joje rasite seminarą apie Cezario Pjūvio priežiūrą, kaip pasirinkti mankštą, krūvius ir kaip judėti su randu visą likusį gyvenimėlį, kad neprireiktų gydytojų pagalbos vėliau 😊