Cezario pjūvio randa masažas/mankšta – MasterMama
saugus ir sveikas sportas su trenerės konsultacija ONLINE NAMUOSE Sportuok ir mokykis apie nėštumą ir po gimdymo atsistatymą neišėjus iš namų 😍

Cezario pjūvio randa masažas/mankšta

Cezario pjūvio randa masažas/mankšta

RANDO MANKŠTA

Ar Jus po gimdymo informavo apie tai kaip prižiūrėti randą po gimdymo? 😮

Tiek su cezario pjūviu, tiek su tarpvietės (kirpimo, plyšimo) randu yra ta pati situacija. Jiems reikia priežiūros ir mankštos kaip ir bet kuriam kitam organizmo randui. 

Randą gydo ir nejautrumą mažina rando mankštos. Kaip tai atrodo?👀

➡️ Rando mankštinimas yra labiau panašus į masažą, kurį atliekame dviem pirštais, kartu atlikdamos kvėpavimo pratimus ir įtempinėdamos pilvo apačios raumenis. Ranka judiname raumenis aplink randą, kad suaktyvėtų kraujotaka. Rankas reikėtų pasitepti aliejumi, vietą apie randą judinti sukamaisiais judesiais. Toks rando masažas turėtų tapti dienos rutinos dalimi, užimti keletą minučių, tačiau būti atliekamas kiekvieną dieną. 

➡️ Žinoma, randą masažuoti galima tik tada, kai siūlės išimtos ir randas susitraukęs, neskaudus. Pirmais kartais randą liesti reikia lengvai ir labai švelniai, bet ilgainiui jį judinti stipriau – odą tempti, spausti, suspaudus palaikyti, daugiau dėmesio skiriant rando guziukams, kuriuos galima dar labiau paspaudyti. 

➡️ Masažą geriau atlikti ne po valgio, o kiti dalykai jokios įtakos nedaro – galima atlikti ryte ar vakare, po vonios ar prieš vonią. Masažo trukmė – 5 minutės. Po 5–6 mėnesių rando mankštą galima retinti, atlikti kas kelias dienas. 

➡️ Po siūlų iškritimo atlikti kvėpavimo ir dubens dugno LENGVUS pratimus, pajungiant rando raumenis tik su lengvu diskomfortu. Nereikia atlikti pratimų su skausmu ! 

➡️ Prie mankštos pridurčiau tai, kad gyjimas nevyks tol, kol neskirsite tinkamos priežiūros: oro vonios, medvilnės medžiaga, taisyklinga mityba. 

Jei pirmą kartą girdite tikrai verta sužinoti daugiau apie tai mankštose po gimdymo mastermama.lt ❤️💪

Gykite sveikai ! 

Tai galite padaryti su po gimdymo programa, kurioje rasite visas gaires kaip tvarkytis su randu bei atsistatyti palaipsniui ir grįžti į aktyvų sportą nepažeidžiant raumenų: 

ATSISTATYMAS PO GIMDYMO SU CEZARIO PJŪVIU