APIE DIRBTINĮ APVAISINIMĄ IR SPORTĄ – MasterMama
saugus ir sveikas sportas su trenerės konsultacija ONLINE NAMUOSE Sportuok ir mokykis apie nėštumą ir po gimdymo atsistatymą neišėjus iš namų 😍

APIE DIRBTINĮ APVAISINIMĄ IR SPORTĄ

APIE DIRBTINĮ APVAISINIMĄ IR SPORTĄ
Jautri tema kiekvienai tai patyrusiai Moteriai arba kuri planuoja šį kelią ir vis kyla daugiau klausimų. Taigi pasidomėjus naujausiais tyrimais galiu sudėti kelis naujausius faktus:

🌿 2010 m. tyrimo išvada buvo ta, kad didesnis fizinis aktyvumas reiškia didesnę tikimybę susilaukti kūdikio: „Moterys, kurios gydymo metu buvo fiziškai aktyvesnės, dažniau turėjo didesnį implantacijos dažnį ir gyvų gimimų rezultatus“.

🌿 Mažo fizinio aktyvumo grupėje gimstamumo rodiklis buvo 22,1 proc., palyginti su vidutinio fizinio aktyvumo grupe, kuri patyrė 47,6 proc.

🌿 Motinos stresas po embriono perkėlimo iš karto sumažėja, kai tiriamoji grįžta į įprastą kasdienę veiklą.

🌿Teigiamas fizinio aktyvumo poveikis streso ir nerimo mažinimui, taip pat depresijos įveikimui.
Teigiamas streso mažinimo poveikis kiaušinėlių, kuriuos galima paimti ir apvaisinti - jų skaičius augo.

🌿 "Moterų, atliktų IVF, fizinio aktyvumo programos įgyvendinimas nėštumo metu yra veiksminga intervencijos strategija, siekiant sumažinti nepageidaujamų motinos ir vaisiaus pasekmių riziką." Žymiai sumažėjo ne tik diabetas, bet ir preeklampsija. Šis tyrimas apėmė įvairius pratimų režimus:
🤰🏼 Vaikščiojimas
🤰🏼 Aerobinis krūvis
🤰🏼 Jėgos pratimai
🤰🏼 Atsipalaidavimo pratimai

Bet kokia mankšta ir kiek laiko?

Asmuo, kuris praneša apie streso lygį „3 iš 10“, sugebės atlikti mankštą visiškai kitaip nei tas, kuris praneša apie streso lygį „8 iš 10“. Asmuo, kuris maitinasi sveikai, įskaitant priešuždegiminį maistą, galės atsigauti po fizinio krūvio visiškai kitaip nei tas, kuris valgo netinkamai. Asmuo, kuris miega 8 valandas ir ramiai visą naktį, mankštą toleruos visiškai kitaip nei tas, kuris blogai miega. Ir yra papildomų galingų veiksnių, įskaitant kvėpavimo įpročius, aplinkos toksinų poveikį ir kt. Visi šie veiksniai daro žmogų išskirtinį.


Atminkite, kad mankšta yra kaip receptinis vaistas. Tai iš esmės pakeičia hormonus ir chemiją, taip, paprastai į gerąją pusę. Tačiau dažnis, trukmė ir tipas turi būti suderinti su tuo, kas tinka asmeniui. Tad su sportu labai svarbu ir tai koks jūsų gyvenimo būdas yra: mityba, miegas, streso lygis, ligos.

In same category


Related by tags