VAIKAI IR LIGOS – MasterMama
saugus ir sveikas sportas su trenerės konsultacija ONLINE NAMUOSE Sportuok ir mokykis apie nėštumą ir po gimdymo atsistatymą neišėjus iš namų 😍

VAIKAI IR LIGOS

VAIKAI IR LIGOS

Kas sekėtė mano instagram'ą - žinote, kas ne, tai trumpai: jau savaitę gyvenam su temperatūrom. Pro pirštus žiūrėjom nes abi buvo guvios ir džiaugėsi Kalėdomis. Maniau kad visai kiti reikalai kabinasi ir tiek. Tad pašventus Kalėdas antrą Kalėdų dieną (pirmadienį) Mėnulę paguldė į ligoninę. CRB 58, leukocitai padidėję veidas ir burna išberta žaizdomis per vieną naktį. 

Ats: enterovirusas. Ilgai laukėm tolimesnių tyrimų. Dvi paras Mėnulė net neatsikėlė, vos pabunda vėl užmiega, kraupus vaizdelis. Tada surado ir ausų uždegimą… Viskas - skyrė antibijotikus. 

Po 2d. atvežė vyras ir vyresniają dukrytę Danielę su aukšta nenumušama temperatūra. Tonzulės tragiškos, nenuryja, verkia. CRB 50. Skyrė antibiotikus. 

Galiausiai patvirtina Mėnulei dar ir streptokoką, po to pamatėme, kad ir Danielei tas pats. Gydomės toliau. Daktarė sako, kad jau gerėja. Nors mano baterijos jau senka 🙈 

Keli patarimai, kuriuos gavau iš kitų mamų ir aplinkos esant aukštai temperatūrai ir būnant ligoninėje (atminkite, kad tai tik mano ir kitų mamų rekomendacijos, jūsų konkrečiu atveju visada konsultuokitės su gydytojais!): 

🚑  Pakilus temperatūrai, šaldyti rankšluoštukai galvą ir blauzdas. Arba su drungnu rankšluoščiu trinti nugarą, vėsinti kas valandą. Tai pat padeda atverti poras skiesta rugštele (citrinos sultys, actas).

🚑  Galima maišyti paracetamolį ir ibuprofeną. Ibupronas geriau kovoja su aukšta temperatūra. Tačiau verta visada tartis su savo gydytoju ir sekti rekomendacijas ant vaistų normų pagal vaiko svorį. 

🚑  Stebėti, kiek šlapinasi ir kokia spalva, apie tai vis priminti savo daktarui, nes tai gerokai greičiau užgaudysite inkstų veiklos sutrikimą. Taip pat nuolat prašyti kad klausytų plaučius, jei matote kad to nepadarė. 

🚑  Temperatūros kilimo dažniausias laikas 5-7 val ryto, neišsigąsti, toliau vėsinti ir stebėti, jei ilgai nekrenta - mušti vaistais. 

🚑  Eteriniai aliejai (arbatmedis, copaiba, levanda vyresniam į pėdas ir ant stuburiuko. Tiesa tai labai naudinga užsiimti prevenciškai, net kai vaikas neserga. 

🚑  Pagrindas - skysčiai, skysčiai, skysčiai. 

Mano abi panos dėl skausmo nevalgė negėrė, tai gavo keturias lašalines kad atsistatytų… 

Sveikatos visiems, nežiūrėkite į temperatūrą pro pirštus, kaip žinote, ir skaudūs įvykiai įvyksta būtent dėl komplikacijų ir noro švęsti Kalėdas sergant.