Prolapsas - simptomai, priežastys ir ką daryti? 🤔 – MasterMama
saugus ir sveikas sportas su trenerės konsultacija ONLINE NAMUOSE Sportuok ir mokykis apie nėštumą ir po gimdymo atsistatymą neišėjus iš namų 😍

Prolapsas - simptomai, priežastys ir ką daryti? 🤔

Prolapsas - simptomai, priežastys ir ką daryti? 🤔

Nejaukus dalykas. Tai yra gimdos organo “iškritimas” per tarpvietę. Gali būt kelių stadijų, vos vos pasileidusi gimda į makštį, vidutiniškai, ties makšties pabaiga, net juntama arba jau vadinama iškritusi gimda.

🆘 SIMPTOMAI: sunku šlapintis ir dažnai einate; lytinių organų spaudimo jausmas; vidurių užkietėjimas; „guzas", išlindęs iš lytinių takų; strėno skausmas; gausios mėnesinės; maudimas pilvo apčioje.

🆘 KODĖL TAIP ATSITIKO?: Lytinių organų nusileidimas ir iškritimas skirstomas į tris grupes: negimdžiusių, gimdžiusių ir senyvų moterų.

🔸️ gilus tarpvietės plyšimas gimdant;
🔸️ nugaros smegenų ligos, pažeidžiančios tarpvietės 🔸️ raumenų inervaciją;
🔸️ mažojo dubens organų navikai;
🔸️ uždegiminės sąaugos;
🔸️ sunkus fizinis darbas.

Gimdos iškritimas dažniausiai nustatomas senyvo amžiaus, daug kartų gimdžiusioms moterims.

🆘 KĄ DARYTI?:


🔸️ Nėštumo metu ir po gimdymo reikia daryti fizinius pratimus, stiprinančius pilvo preso ir tarpvietės raumenis t.y. Dubens dugno pratimus.
🔸️ Svarbu ruošti savo kūną gimdymui: tarpvietės masažas, kvėpavimo pratimai, dubens dugno trečio lygio pratimai ruošiantis gimdyti.
🔸️ Po gimdymo labai sąmoningas atsistatymas: nekilnoti sunkių svorių (kaip auto kėdutė su vaiku), nešokinėti, nebėgioti bent pirmus du mėnesius.
🔸️ Esant iškritusiai gimdai, svarbu laiku kreiptis į gydytoją ginekologą, kol dar nėra komplikacijų ir galima jų išvengti. Bei šalia galite kreiptis į nėščiųjų ir po gimdymo specialistą trenerį, su kuriuo atliksite atstatomuosius pratimus dubens dugnui.

Pratimus VIDEO formatu gali rasti čia: VIDEO MANO INSTAGRAM PASKYROJE


Su MasterMama lt online treniruočių kursais sukūriau visas sąlygas Jums pasiekti šių rezultatų, tereikia n e p a t i n g ė t i ir žinoma pabandyti ❤