ĮDOMŪS SVEIKATOS FAKTAI NĖŠČIOSIOMS – MasterMama
saugus ir sveikas sportas su trenerės konsultacija ONLINE NAMUOSE Sportuok ir mokykis apie nėštumą ir po gimdymo atsistatymą neišėjus iš namų 😍

ĮDOMŪS SVEIKATOS FAKTAI NĖŠČIOSIOMS

ĮDOMŪS SVEIKATOS FAKTAI NĖŠČIOSIOMS

Keli faktai iš prieš savaitę vykusio kineziologijos ir kineziterapijos nėštumo metu seminaro:

🙈 Dubens dugno raumenys yra susiję su mūsų burnos diafragma ! Dubens dugną galima gydyti netiesiogiai per kitas struktūras t.y. Diafragmas.


🙈 Jei kūdikis praleido ropojimo etapą savo augime - jo eisena bus neasimetriška. T.y. taisyklingas ėjimas yra su priešingos rankos ir kojos mostais. Disfunkcija kai mojama ta pati ranka ir koja ėjimo metu.

🙈 Netaisyklingas kvėpavimas yra didelė apkrova kaklinei struktūrai (trapecija, pečiai, kaklas).

🙈 Pažeistas dubens dugnas po gimdymo - gali pakeisti pėdos padėtį. Išilgėja ir nukrenta pėdos skliautas žemyn. Jei po nėštumo netelpa koja į batus, tai pažeista pagrindinė atraminė liemens struktūra. Pėdą galima gražinti į pradinę būseną dirbant su dubens dugnu.

🙈 Bamba yra stipriam emociniam ryšyje su centrine nervų sistema. Jei vaikas kiša pirštus į bamba - gali rodyti, kad vaikas patiria stresą. Liečiant bambą vaikas bando nuraminti save per saugiausia savo tašką - gyvybės taškas.

Žmogaus kūnas yra nesibaigiantis sunkus mokslas. Bet nėščiosios kūnas yra juodoji skylė 😁

Kur benuvažiuosiu mokytis - specialistai vis kažką naujo ir įdomaus išmokina, tačiau galiausiai yra nemažai vietų, kur faktai skiriasi, nes daug tyrimų su nėščiosiomis nėra daroma. O specialistai, lektoriai dažnai mokina iš savo asmeninės patirties dirbant su nėštumo klientėmis.


Tiesa, besimokant daug šypsojausi su mintimi, jog merginos pas mane sportuoja taisyklingai ir pasiekia tikrai geriausių rezultatų. 💯 #mastermama

Su kuo kolkas pati nedirbu - nėščiųjų organų ir giliųjų sitemų disfunkcijomis. Kolkas tik išmanau, tačiau, rizikingus nėštumus vistiek siųsčiau pas kitus specialistus ❤️🥰

Ačiū visoms kas sekate, pasitikite ir keliaujate su manimi nėštumo metu, po gimdymo ir vėliau tiesiog su sveikatingumo sportu !