VAIKŲ EMOCIJOS (ISTERIJOS?!) – MasterMama
saugus ir sveikas sportas su trenerės konsultacija ONLINE NAMUOSE Sportuok ir mokykis apie nėštumą ir po gimdymo atsistatymą neišėjus iš namų 😍

VAIKŲ EMOCIJOS (ISTERIJOS?!)

VAIKŲ EMOCIJOS (ISTERIJOS?!)

Užkabinau turbūt aktualią temą apie vaikų emocijas. Instagram Storiuose aptarėm ir parodžiau Mamų susidūrimą su vaikų isterijoms, bei kaip su tuo tvarkosi.

Bet trumpai noriu apibendrinti:

🥲 Nėra vieno teisingo įrankio arba atsakymo. Tačiau šis sakinys nėra rodiklis nieko nedaryti.

🥲 Rekomenduočiau bandyti įvairias teorijas, būdus, rutinas, specialistus, kurie galbūt jums nepadės, o galbūt pakeis kasdienybę maksimaliai.

🥲 Žinoma auksinis patarimas - ramybė pirmiausia mūsų viduje. Tačiau natūralu kad ir Jūs Mamos ir Tėčiai pavargstate, Jūs irgi žmonės. Verkti kartu su vaiku nėra blogai :)

🥲 Visi vaikai skirtingi, ne tik skirtingų šeimų, bet ir tos pačios šeimos. Kiekvienas vaikas gali atliepti meilės kalbas ir poreikius visiškai skirtingai. Labai gerai būtų tą pažinti, bet tuo pačiu Mes nesame vunderkindai galėdami suprasti viską, kartais reikia ir specialistų pagalbos arba kitos šeimos pagalbos. Tiesiog pagalbos.

🥲 RYŠKI ŠIŲ LAIKŲ PROBLEMA: vaikų auginimas atskirtyje. Seniau vaikai auginami buvo šeimomis, net namai buvo statomi trimis aukštais nes gyveno kelios šeimos. O dabar populiaru gyvent rajonuose, atskirame mieste nuo tėvų, bet svarbu naujas butas/kotedžas/namas. Mano svajonė įsigyti didelį namą, turėti atskirus įėjimus ir kiemus, tačiau po vienu stogy gyvent su tėvais ar draugais ar kita šeimos dalimi. Labai nenoriu atsiskirti nuo žmonių. Sveiko proto ir augimo pagrindas BENDRUOMENĖ, pripažinkime, šiame pasaulyje to trūksta. Nusišypsokite nepažįstamam, nebijokite megzti naujų draugysčių, pasisiųlykite pagalbos nors ir nesate artimi.

REZIUME:

❗ vaikai yra vaikai, jie turi mus išvaryt iš proto.

❗ tėvai nėra robotai, mokykitės, tačiau leiskite sau ir pavargti, tai yra legalu.

❗ PAGALBA… prašykite jos ir siūlykite ją kitiems. Į mėnesį bent kartą šiuos mainus atlikite, manau kasdienybė irgi pasikeis.

O galiausiai Aš esu laiminga, Jūs esate laimingi, nes turite vaikus arba turite galimybę tą planuoti. Su šia žinute labiausiai pagalbos reikia Ukrainai. Padėkime jiems kiekvieną dieną, neišsenkamai ❤️