Diafragma: funkcija, nėštumo įtaka, diafragmos masažas [išsamūs faktai – MasterMama
saugus ir sveikas sportas su trenerės konsultacija ONLINE NAMUOSE Sportuok ir mokykis apie nėštumą ir po gimdymo atsistatymą neišėjus iš namų 😍

Diafragma: funkcija, nėštumo įtaka, diafragmos masažas [išsamūs faktai ir patarimai]

Diafragma: funkcija, nėštumo įtaka, diafragmos masažas [išsamūs faktai ir patarimai]

Apie diafragmą jau kalbama vis daugiau, tačiau tokios naudingos informacijos dar reikia, ypač sutelktos į moters sveikatą, nėščiosios ir pogimdyvės 🥰

Todėl ir noriu dalintis tuo, kuo pati gyvenu - naujausiomis ir reikšmingiausiomis žiniomis moterims. Tad šiandien daugiau apie diafragmos funkciją, svarbą bei svarbius patarimus.

❗❗❗ Sparčiausiai auganti nėščiosios kūno ląstelių grupė yra vaisius.

🫁 Diafragma(DPH) padidina maistinių medžiagų kiekį ir sumažina toksinų kiekį organizme. 

🫁 DPH raumuo daugiau nei dvidešimt tūkstančių kartų per dieną ritmingai masažuoja kūno organus. Masažas švelniai skatina kraujotaką, limfos tekėjimą, maistinių medžiagų tiekimą ir atliekų pašalinimą iš organų ir visų audinių, įskaitant gimdos audinius. Ypač greitai augančioms ląstelėms reikia daugiausiai maistinių medžiagų. 


🫁 Švelnus ir nuolatinis diafragminis masažas taip pat apsaugo nuo skysčių stagnacijos organuose, įskaitant kritinius detoksikacijos organus, tokius kaip kepenys ir inkstai. Be to, kiekviena kūno ląstelė į kraują reguliariai “išmeta” metabolinių atliekų. Daliniame metabolinių atliekų sąraše yra azoto junginiai, fosfatai, sulfatai, indolai, vaistai ir maisto priedai. Atliekos iš atskirų ląstelių tampa organizmo atliekomis ir turi būti pernešamos per kraują, kad būtų pašalintos iš organizmo.


🫁 Žymiausi išskyrimo organai yra kepenys ir inkstai (kartu su oda), tačiau kitas nežinomas pagrindinis išskyrimo organas yra plaučiai. Iškvėpimas skirtas ne tik anglies dioksido pašalinimui, bet ir metabolinių atliekų šalinimui.

DPH, kuri pagal savo dizainą nėra pakankamai stipri, kad galėtų giliai patekti į organus, negali visiškai atlikti savo atliekų šalinimo funkcijų. Jei plaučiai nesugeba įkvėpti giliai, tada yra eikvojamos alveoles (plaučių ląsteles) ir taip yra priverčiama atliekomis prisotintą kraują vėl cirkuliuoti. Toksinų pakartotinė cirkuliacija neturi gerų ilgalaikių rezultatų, ypač kai vaisius auga ir gauna medžiagų iš pakartotinai cirkuliuojančio kraujo.

 

 

"Žmogaus kūnas yra sukurtas taip, kad kvėpuodamas išmestų 70 procentų savo toksinų". Dr. Gay Hendricks, Conscious Breathing.

 🫁 Šiuolaikinio streso rezultatas:


Jei „stresoriai stimuliuojami vienu metu, kaupiasi ar tampa lėtiniai, o adrenalino hormonai neturi galimybės visiškai atsistatyti, dažniausiai tai sukelia adrenalino hormoninį nuovargį“. 

 🫁 Dėl streso žmogaus hormoninė sistema, ypatingai adrenalino išsiskyrimas, sutrinka, tai gali sukelti simpatinės ir parasimpatinės sistemos funkcijų sutrikimus.

 🫁 Žmogus, kurio adrenalino išsiskyrimas yra sutrikęs kūne, yra toks, kuriam reikia kavos (ar kitokio stimuliatoriaus), kad ryte jaustųsi gyvas (nes pavargęs), bet kuriam tada sunku užmigti naktį. Kartais šis asmuo išgeria migdomąją tabletę arba jam reikalingas alkoholinis gėrimas, kad „nuramintų nervus“ prieš miegą. Tokie žmonės nebeturi gerai funkcionuojančios autonominės nervų sistemos, kuri galėtų ir turėtų veikti optimaliai. Jie nesugeba simpatetiškai atsibusti ryte, nei parasimpatiškai pailsėti vakare. Tai yra žmonės, kuriems sunku sportuoti sporto salėje (sutrikusi simpatinė sistema), ir kurie susirgimus turi gydyti dienų dienas(sutrikusi parasimpatinė sistema).

❗❗❗ Nėščioji, kurios adrenalino išsiskyrimas yra sutrikęs, negali optimaliai palaikyti kūdikio augimo devynis mėnesius, ji taip pat negali atlikti savo pačios kūno regeneracijos ir augimo funkcijų. Ir vis dėlto, taip vyksta labai dažnai mūsų visuomenėje.

 🫁 Geros žinios yra tai, kad korekcinės mankštos turi nuostabią adrenalino hormoninio nuovargio gydymo priemonę: kvėpavimą ir neintencyvią mankštą. Moksliškai nustatyta, kad gilus kvėpavimas gali grąžinti fiziologiją į parasimpatinę fazę. Tiesą sakant, diafragminis kvėpavimas yra susijęs su parasimpatiniu funkcionavimu, kaip ir kvėpavimas krutine yra susijęs su simpatiniu. 

 🫁 Stresą patiriantis asmuo pradės intensyviau kvėpuoti krutine, nes kvėpavimas krūtine siunčia smegenims signalus, kad jie gamintu streso hormonus. Laimei, mūsų šiuolaikinėms, begalę streso patiriančioms, mamytėms, giluminis diafragminis kvėpavimas siunčia signalus nutraukti streso hormonų gamybą ir grįžti į parasimpatinę augimo, atstatymo, imuniteto, virškinimo veiklą.

Tad diafragminis kvėpavimas būtinas kiekvienam O YPAČ NĖŠČIOSIOMS ❗