Mityba žindant: MITAI ⛔ ir FAKTAI ✅ – MasterMama
saugus ir sveikas sportas su trenerės konsultacija ONLINE NAMUOSE Sportuok ir mokykis apie nėštumą ir po gimdymo atsistatymą neišėjus iš namų 😍

Mityba žindant: MITAI ⛔ ir FAKTAI ✅

Mityba žindant: MITAI ⛔ ir FAKTAI ✅

Čia sakau tema be temos 😁 tai yra begalo individualus reikalas, pagal mamos ir kūdikio organizmą, tad tų pačių taisyklių nepritaikysi, bet yra keletas patarimų nuo ko atsispirti 🌿⬇️

✅ Citrusuose ir uogose tokiose kaip braškės yra rūgščių, kurios dirgina besiformuojančią mažylio virškinimo sistemą, kūdikiui gali pūsti pilvą, atpilti ar atsirasti bėrimų. Tad pirmuosius kelis mėnesius geriau atsisakyti šių vaisių, arba suvalgyti mažą kiekį ir žiūrėti reakciją. Arbūzuose nemažai cukraus, kas taip pat gali sukelti kūdikio pilvo pūtimus pirmaisiais mėnesiais. 🍉

⛔ Žindymo metu valgant kažkokį maistą keičiasi pieno skonis. MITAS

✅Pieno skonį gali pakeisti tik eterinių aliejų turintys produktai tokie kaip svogūnas, česnakas, aštrūs prieskoniai. Visi kiti produktai įtakos neturi.

⛔ Žindymo metu negalima valgyti jūrų gėrybių. MITAS

✅ Jūros gėrybės priskiriamos prie alergijas sukeliančių produktų tad pirmaisiais mažylio mėnesiais siųlau nevartoti. Vėliau galima bandyti įtraukti ir žiūrėti kokia bus kūdikio reakcija, kadangi kiekviena virškinimo sistema individuali. Plėšrių jūrinių žuvų patarčiau nevartoti, kadangi jose yra padidintas gyvsidabrio kiekis.  

⛔Žindančios mamos pieno daugėja geriant daugiau skysčių arba įvairių arbatų. MITAS

✅Pieno daugėja tik kūdikiui daugiau Žindant. 

✅ Žindymo metu stenktis maitintis kuo įvairiau. NEBADAUTI, nepraleisti maitinimų. Tik ilgo badavimo metu pieno gamyba gali sumažėti ir visai išnykti. 

Kūdikio žarnynas labai jautrus, todėl ypač pirmais mėnesiais, suvalgytas mamos maistas gali ją dirginti, išporvokuoti dujų kaupimąsį, dieglius ar bėrimus odoje, žarnyne.

Visų rūšių kopūstai, ridikėliai, ankštiniai, pipirai, svogūnai, česnakai, aštrūs prieskoniai suteikia nemalonų kvapą ir skonį dėl ko kūdikis gali atsisakyti žįsti.

Taip pat šie produktai, gazuoti gėrimai, pienas ir jo produktai, citrusai, subroduktai, riebūs, konservuoti, saldūs produktai, glitimas gali sukelti alergijas, pilvo pūtimą ar diegliukus. Jei kūdikiui pasireiškė alergija, tam tikrų produktų reikėtų nevartoti iki kol subręs jo virškinimo sistema 4-6mėn.

🤔 Kaip nustatyti kokiam produktui atsirado alergija nėra lengva. Reikėtų išimti po vieną produktą ir nevartoti apie 10 dienų, stebint kūdikio savijautą.

Norint užtikrinti pakankamą laktaciją reikėtų išgerti tinkamą kiekį skysčių. (Apie 2,5l) 

🍎Visavertė žindyvės mityba ir pakankamas skysčių vartojimas patenkina ne tik jos poreikius, padeda greičiau atsistatyti po nėštumo bei gimdymo, bet turi įtakos kokybiškam žindymui. 

Taigi, skysčiai, visavertė mityba ir bendras stebėjimas yra raktas. 

Man pačiai sunku buvo nes esu streso valgytojas. Mano mergytės abi neramios, per patirtą stresą ne visad žiūriu ką ir kiek valgyti, to pasekoje ir mažylei pilvą papūsdavo. Bet atsisakius ankštinių, citrusų, didelio kiekio pieno produktų - situacija pagerėdavo 🌞 

Linkiu kantrybės po gimdymo, nes tada vyksta didžiausias kosmosas. Naujas vaikas su poreikiais, suglebęs kūnas ir dar mitybą stebėti ir atsirinkti. Ugh 🙈🙃